Cookie & privacy informatie

Deze site gebruikt alleen functionele cookies.

Wie ik ben?

Ik ben Jetze Steensma.

Mijn hobby's

Ik vind het ontzettend leuk om sportief met mijn zoons bezig te zijn. Om gezamenlijk de natuur in te trekken richting het water of fietsen op de Holterberg. Tijd doorbrengen met familie is me dierbaar. Toen de jongens nog een stuk jonger waren vond ik het leuk om er met hen op uit te trekken, met de fiets naar Terschelling om daar te kamperen en vissen in de Noordzee. Verder ben ik erg actief op het gebied van sport. Ik neem graag deel aan sportieve evenementen, zo hou ik van toerskiën, mountainbiken, hardlopen en verschillende watersporten waaronder kitesurfen. Tot slot hou ik van (lekker) koken!

Jetze Steensma
Jetze Steensma

Meer over mijn ervaring

Het geeft mij enorme genoegdoening om voor u een unieke prestatie neer te zetten.

“Wat langer geleden heb ik een nieuwbouwproject in Zwolle afgerond, waarbij ik de rol van projectmanager had. Dit project was complex en beladen met politieke overwegingen, ik heb me flink moeten inzetten voor de onderlinge verstandhouding tussen stakeholders. Aan deze situatie voorafgaand werd in de media uitgemeten dat de opdrachtgever 'onzorgvuldig' gehandeld zou hebben in diens bedrijfsvoering. Deze opdrachtgever werd daardoor zeer terughoudend over nieuwe projecten. Gelukkig heb ik de verhoudingen goed weten te houden en is het nieuwbouwproject doorgezet. Uiteindelijk waren alle partijen zeer tevreden en volgde er nog een ander succesvol project.”

Duurzaamheid is voor mij een van de belangrijkste begrippen, zoals u ook kunt lezen in de voorgaande alinea. Duurzaamheid zie ik als een goede architectonische structuur van het beoogde vastgoed en een gunstige locatie, maar ook duurzaamheid in de persoonlijke relatie die ik onderhoud met opdrachtgevers.

Jetze Steensma

Een doorzetter, creatief en loyaal.

Dat is wie ik ben.

Wie ben ik persoonlijk

Kindertijd

Ik ben geboren in Groningen op 20 juli 1967. Bij deze Friese naam past een uitleg. Mijn vader is Fries en van Friese ouders afkomstig. Mijn voorouders van vaders kant waren actieve middenstanders, bakkers en slagers met winkels in Bolsward en Sneek. Mijn moeder is de dochter van een advocaat in Groningen. Vlak na mijn geboorte verhuisden wij naar Deventer, waar mijn vader in het Geertruiden Ziekenhuis kon toetreden in de maatschap van chirurgen. Mijn moeder studeerde aan de kunstacademie en stond als juf creatieve vorming voor de klas. Later was ze voor 4 termijnen wethouder, in Diepenveen.

Jetze Steensma

Tienerjaren, Amerika en het korps mariniers

Tot mijn 12e had ik een onbezorgde jeugd met veel plezier waarbij we veel buiten speelden op en rond het water. Onder andere fietsen, vissen en zeilen deed ik graag. Na de scheiding van mijn ouders verhuisde ik op mijn 15e naar mijn vader in Holten en rondde daar de middelbare school af.

In 1989 verhuisde ik naar Haarlem om daar de HBO-studie Small Business te starten. Tijdens de studie liep ik stage bij Flammer Ford in Florida en bij de Business School Nederland. In Amerika vond ik een klik met de nuchtere en door competitie gedreven Amerikaanse ondernemers. Aan het eind van deze opleiding meldde ik mij voor mijn dienstplicht aan als aspirant-officier bij het Korps Mariniers. Naast het avontuurlijke zocht ik fysieke en mentale uitdaging en grenzen in sport, overleven én in leiderschap. Tijdens de opleiding, de trainingen en als officier voelde ik de spanning met mariniers en onderofficieren in het veld, die je niet laat vallen als zij in problemen raken. Het Korps Mariniers is voor mij het bewijs dat doorzetten in mijn aard ingebakken zit, ook als het tegen zit.

Jetze

De volwassen ik

Na dienstplicht en met diploma op zak startte ik mijn zoektocht naar een commerciële functie in het vastgoed. Ik werd onder andere geïnspireerd door projectontwikkelaar Oskam uit Utrecht, die diverse kantoren in en rond de stad had gerealiseerd, verhuurd en verkocht. Vanaf dat moment was ik ervan overtuigd dat vastgoed volledig paste in mijn werkzame leven. Techniek en bouw, stedenbouwkundige werken én het creatief ondernemerschap waren belangrijke drijfveren die mij boeiden.

In 1995 startte ik met een stage bij Eurocommerce op aanraden van een bevriende ingenieur van de familie. “Eurocommerce zijn heren die doorpakken”. Dat sprak mij aan en voor mij volgden de promoties elkaar op. Ik greep iedere kans om mezelf te bewijzen. Het was een mooie tijd, vooral de eerste zeven jaar. Voor een deel mocht ik de verhuur en afbouw begeleiden met eersteklas projectleiders. Mijn focus en gedrevenheid kwam goed van pas bij de niet aflatende behoefte tot expansie. Als rookie met bravoure, charme en lef en een grote dosis loyaliteit steunde ik het bedrijf tot het eind.

Jetze Steensma

Het heden

Als midden vijftiger ben ik nu wat rustiger, na een periode waarin ik door schade en schande wijs ben geworden. De periode 2012-2022 was een moeilijke tijd. Het vastgoed had voor mij de glans verloren en mijn inspiratie was veel minder. Wel bleef ik gemotiveerd om te blijven ondernemen en deed er alles aan om aan de gang te blijven. Ik werkte in de bouw via loonwerkers en haalde veiligheids diploma's en certificaten voor het mogen aansluiten van omvormers voor zonnepanelen. In Bathmen richtte ik een coöperatie op met 8 agrarisch ondernemers om gezamenlijk duurzame energie te produceren.

In 2019 kwam het moment dat ik weer in het vastgoed aan de slag wilde. De cultuur, het werk en deze markt, het blijft toch super interessant voor mij. Scouting, preselectie, advies en projectontwikkeling zijn voor mij tastbaar en goed te volgen. Het werk in het vastgoed is competitief en vormt bovendien een persoonlijke vorm van dienstverlening waarin betrouwbaarheid en loyaliteit wordt gewaardeerd.

Jetze Steensma